Knutselpakket voor kinderen in de kerstvakantie

Doe het zelf knutselpakket voor de kerst; ideaal om in december als kerstpakket aan je kind cadeau te geven!

Ik heb een pakket gemaakt dat echt gericht is op knutselen voor de kerst en winter. Het is een pakket met 5 winter workshops geworden. Je krijgt er knutselmaterialen, instructies en video’s bij waarin je alles stap-voor-stap leert. Dit creatieve kerstpakket is ideaal voor creatieve kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.
Dit is wat je gaat maken:

1. Kerstversiering

Maak je eigen kerstdecoraties van zoutdeeg die heerlijk naar kaneel ruiken. Je kunt ze in de kerstboom hangen of als versiering aan een cadeau vastmaken. Zo verras jij je familie en vrienden met je vrolijke versieringen!

2. Schudbol

Maak je eigen winter schudbol. In een glazen potje maak je je eigen winter wonderland. Je maakt winterse figuren van Fimo klei en zet er een kerstboom bij. Met sneeuw erin is het een echte schudbol en dat zonder water!

3. Kerstkaart

Maak een XXL pop up kerstkaart. Als je de kaart openvouwt komt de auto echt naar voren! Wat een verrassing als je deze kaart opent. Nu je eenmaal weet hoe je een pop up kaart maakt kun je er nog veel meer maken.

4. Winterlandschap

Schilder een winterlandschap met magische lucht en dennenbomen. Je doet er nepsneeuw in. Zo maak je een winter landschap waarin het sneeuwt! Hoe gaaf is het om dit unieke schilderij aan je muur te hebben hangen.

5. IJskristal

Maak een winters schilderij van een ijskristal met spijkerkunst. Met spijkers en wol maak je een ijskristal op een prachtige rode achtergrond. Dit schilderij brengt je helemaal in kerststemming!

Wat heb je nodig?

Het is handig als je zelf wat knutsel- en klusmaterialen in huis hebt. We gebruiken kleurpotloden, stiften, lijm, schaar, een hamer, tape en verf (alleen voor het schilderen van de klei, bij de andere workshops zit wel verf). Mocht je geen verf hebben, dan zijn de kleifiguren ook heel leuk au naturel. Bij sommige workshops zouden jonge kinderen wat hulp nodig hebben, zoals bij het timmeren.

Bestellen

Het pakket kost 49 euro inclusief verzenden. Ik verzend het pakket op 7 december. Zo hebben de kinderen de hele maand de tijd om voor de kerst te knutselen. Uiteraard kun je deze workshops ook in de kerstvakantie doen. Mocht je de kerstkaart willen maken en versturen, dan kun je dat in ieder geval voor de kerstdagen al doen. 🙂

Deze pakketten maak ik ook voor de buitenschoolse opvang. Daarover lees je meer op deze pagina.

Wil je het mij voor 20 november laten weten indien je interesse hebt? Je kunt een mail sturen naar info@annelongeluk.nl, ook als je vragen hebt.