Selecteer een pagina

Over

Hi! Ik ben Annelon Geluk, creatief ondernemer uit Den Haag. Creativiteit loopt als een rode draad door mijn leven heen.

Als kind werd ik blij van tekenen, schrijven en knutselen.
Sinds 2014 ben ik creatief ondernemer. Ik heb 2 creatieve ondernemingen: Krijtgeluk en Kunstclub. Ik teken, geef tekenles en vind het leuk om kinderen en volwassenen nieuwe dingen te leren.

Ik kom uit een kunstzinnig gezin en ben opgegroeid in de polder. Ik deed mijn best om netjes te schrijven en vond schrijven en handvaardigheid de leukste vakken. Ik leerde de jonge kinderen uit de straat hoe zij iets konden tekenen of knutselen.

Tijdens mijn heftige puberteit putte ik kracht uit creativiteit. Ik kon mijn gevoel kwijt door te tekenen en te schilderen. Ik kon mijn gedachten verzetten door creatief bezig te zijn en iets moois en kleurrijks te creëren.

Creatief bezig zijn

Het allerliefst help ik mensen met kunst. De opleiding tot beeldend therapeut was daarmee een logische stap voor mij. Ik heb na mijn opleiding 1,5 jaar als pedagogisch medewerker gewerkt in de buitenschoolse opvang. Ik vond het superleuk om creatief bezig te zijn met de kinderen. Ik wilde dit veel meer doen! Daarom besloot ik om mij in te schrijven bij de KVK.

Juf Annelon

Als kind was het mijn droom om juf te worden. Met een andere route dan ik van tevoren had gedacht ben ik alsnog juf geworden! Ik gaf het allerleukste vak en ook nog eens voor meestal halve klassen. Zo had ik echt genoeg aandacht voor alle kinderen.

Ik heb zeven jaar als kunstdocent met veel plezier kunst- en cultuurlessen aan kinderen gegeven. Die blije en verwonderde gezichten als ze erachter kwamen wat ze zelf konden maken zijn goud waard.

Met veel plezier geef ik creatieve workshops op kinderfeestjes. De kinderen zijn zo enthousiast!

Tekenen ter ontspanning

In 2019 kreeg ik een aantal klaplongen vlak na elkaar. Hiervoor ben ik ook geopereerd. Ik heb veel getekend, zodat ik mijn aandacht kon verzetten van de pijn in mijn long naar mijn tekening. Dit hielp mij om te ontspannen en de pijn wat minder te voelen. Het tekenen van letters (handletteren) gaf mij veel plezier. Dit moest ik delen met anderen. Tekenen heeft mij zo geholpen en ik wist zeker dat andere vrouwen hier ook iets aan zouden hebben. Al doe je het voor je hobby en niet voor je beroep, dat maakt het niet minderwaardig. Je hoeft niet als Rembrandt te kunnen werken om iets moois te kunnen maken.

Creatief thuis

In 2020 begon ik met het geven van cursussen handletteren en ontwikkelde een methode waardoor vrouwen dit gemakkelijk leren. Ik wil vrouwen plezier laten ervaren als ze tekenen, dat ze trots kunnen zijn op wat ze zelf maken. Ik maakte de online cursus handletteren waarin je alles leert over het schrijven van mooie teksten op kaarten, posters en krijtborden.

In 2020 kon ik niet meer op scholen lesgeven. Dit was voor mij de aanleiding om te beginnen met het opnemen van video’s. Ik bedacht creatieve opdrachten die de kinderen konden doen met materialen in en rondom huis. In dat jaar begon ik ook met het maken van knutselpakketten voor de buitenschoolse opvang. Sindsdien maak ik voor iedere schoolvakantie doe-het-zelf pakketten waarmee de kinderen mooie dingen maken van natuurlijke materialen.

Creatieve lessen van juf annelon zijn een feestje

jaar ervaring als kunst- en cultuur docent

basisscholen in den haag en omstreken

leerlingen kunstles gegeven

knutselpakketten gemaakt voor de bso

Werken op beurzen en evenementen

Ik vind het heel leuk om met mensen te werken. In mijn workshops probeer ik mensen ook aan het lachen te maken. In mijn ogen mogen wij ons oordeel wat vaker loslaten en ons richten op de ervaring, dus vooral genieten van de kleuren en wat je zelf kunt maken!
In 2022 gaf ik 3 dagen workshops in de Jaarbeurs Utrecht op de KreaDoe. Ik vond het gaaf en gezellig dat er zoveel mensen workshops handletteren bij mij volgden! Het lijkt mij geweldig om vaker op beurzen en evenementen te werken.

Een paar weetjes over mij:

Ik hou ervan om te koken, met vrienden te eten en op een terrasje wat te drinken.

Ik ben dol op Lindt chocolade. Mijn favoriet zijn de Lindor melkchocolade ballen. Heerlijk romig en zoet!

Als ik niet in mijn atelier zit te werken, ben ik een rondje aan het fietsen of wandel ik door het bos. Mijn droom is om ooit in een huis in het bos te wonen.

Ik heb sprookjes geschreven en geïllustreerd voor het boek ‘Sprookjes van geluk’ dat ik samen met tekstschrijver André Hörmann heb uitgegeven.

Ik geloof dat iedereen creatief is

Kennis maken

Wat leuk dat je mijn verhaal hebt gelezen. Je hebt nu een helder beeld van wie ik ben en waar ik vandaan kom. Ik ben heel benieuwd naar wie jij bent. Wil je vrijblijvend kennis maken, stuur dan een e-mail naar annelon@krijtgeluk.nl of vul het contactformulier in.